Blog

אפיון ויישום מערכת EMS במפעל פריניר-תקציר הרצאה מוועידת המזון 7.24 מאת אסף גולן

על חברת פריניר

חברת פריניר נוסדה בשנת 1940 ומתמחה בעיבוד עגבניות וייצור מגוון רחב של מוצרי עגבניות, כולל רסק עגבניות, רוטב פיצה, וקטשופ. המפעל של פריניר מעבד כיום כ 60,000- טון עגבניות בשנה, ומספק את מוצריו לשוק המקומי וליצוא. המפעל פועל בעונתיות גבוהה, כאשר תקופת הפעילות העיקרית מתרכזת בפחות מחמישה חודשים בשנה, בעוד שבשאר הזמן הוא מבצע עיבוד משני, מילוי ואריזה. פריניר מתאפיינת בשדרת ניהול שטוחה ורזה, ללא פונקציה ייעודית לניהול מערכות מידע ומצוינות תפעולית.

המצב הקיים והאתגר ברצפת הייצור

*במצב הקיים, המפעל של פריניר מתבסס על מספר קווי מילוי אוטומטיים של קופסאות שימורים וקווי מילוי חצי אוטומטיים של חביות ומיכלי קוב (1000 ליטרים).

*דיווחי המלאי והייצור נעשים באופן ידני על ידי העובדים, דבר שיוצר תלות גבוהה בגורם האנושי ואמינות נתונים נמוכה.

*הפעילות העונתית בעצימות גבוהה נמשכת חמישה חודשים בלבד ולא מאפשרת הכשרת כוח אדם מיומן לאורך שנים.

*בפריניר זיהו את חוסר היעילות בקווי היצור ופנו למכון ליצור מתקדם לבקשת סיוע ופתרון.

מאגמא היא אחת מהחברות המובילות בשיתוף פעולה עם המכון לייצור מתקדם, כשהיא מספקת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים בתחום מערכות מידע ובקרה לתעשייה. במסגרת הקשר עם המכון, מאגמא מספקת את הידע הטכני והטכנולוגי בשילוב הציוד הנדרש להטמעת מערכות מידע וניהול ייצור מתקדמות (MES) במפעלי תעשייה שונים. באופן טבעי המכון ליצור מתקדם פנה למאגמא, לבחון את הנושא בפריניר, לאפיין ולהעמיד פתרונות.

הבעיות העיקריות במצב הקיים:

1. תלות בגורם האנושי: הדיווחים למערכת ה-ERP נעשים באופן ידני על ידי העובדים, מה שגורם לתלות גבוהה בגורם האנושי. תלות זו מובילה לפערים בנתונים ולחוסר אמינות במלאי.
2.דיוק נתונים נמוך: דיווחי הייצור והמלאי מבוססים על תקנים ולא על מדידות מדויקות, מה שיוצר אי דיוקים בכמויות המדווחות.
3. חוסר אוטומציה: המפעל מתמודד עם מחסור במערכות אוטומטיות שמסוגלות לבצע מדידות מדויקות ודיווח אוטומטי של נתוני הייצור והמלאי.

הפתרון שהעמידה מאגמא

מאגמא סיפקה לפריניר פתרון קצה לקצה שכלל התקנת חיישנים ומערכות שקילה לאורך קווי הייצור. חיישנים אלו מבצעים ספירה מדויקת של המוצרים והאריזות, מאפשרים חישוב אוטומטי של פחת, ודיווחי מלאי אמינים ומדויקים בזמן אמת.

מרכיבי הפתרון:

  1. חיישנים ומערכות שקילה: התקנת חיישנים ומערכות שקילה לביצוע ספירה מדויקת של מוצרים ואריזות, המאפשרים חישוב אוטומטי של פחת ודיווח אוטומטי למערכת ה -MES.
  2. בקרי סימנס: חיבור כל מערכות האיסוף למספר בקרי סימנס שהותקנו בפריסה רחבה במפעל, המאפשרים איסוף נתונים בזמן אמת והעברתם למערכת ה-MES.
  3. תקשורת בין מערכות: מערכת ה- MES מתקשרת עם מערכת הבקרה, מקבלת דיווחים ומעבירה אותם למערכת ה- ERP בצורה אוטומטית. כך, העובדים אינם צריכים לדווח ידנית והדיווחים מבוססים על מדידות מדויקות ולא על דיווחי תקן .
  4. התקנת טאבלטים: התקנת טאבלטים לעובדים, כדי להקל על תהליך הדיווח ולהפוך אותו לנוח ויעיל יותר.

הישגי הפרויקט

הפתרון שתכננה ביצעה והטמינה מאגמא תרם לשיפור משמעותי באמינות המלאי ובניהול הייצור בפריניר. מערכת ה -MES החדשה מאפשרת דיווחי מלאי אוטומטיים המשקפים נתונים מדידים ומדויקים שנאספים בזמן אמת מרצפת הייצור. הפתרון כלל גם התקנת מערכות שקילה שיאפשרו לבצע שקילה מדויקת על גבי קווי המילוי של החביות והמיכלים, ובכך לשפר את הדיוק בדיווחי המלאי.

שיתוף הפעולה המקצועי עם אנשי פריניר היווה נדבך קריטי להצלחת הפרויקט וכלל שינוי ארגוני להטמעת תהליכי העבודה. לאחר היישום המוצלח במפעל נהנים אנשי פריניר מהתועלות הבאות:

  • דיווחי מלאי אוטומטיים: דיווחי המלאי משקפים נתונים מדויקים בזמן אמת ומפחיתים את התלות בגורם האנושי.
  • שקיפות מלאה של מצב הקווים: המערכת מספקת שקיפות מלאה של מצב הקווים, כולל ניתוחים היסטוריים של המידע שנאסף, ומאפשרת קבלת תובנות על הקווים ותפעולם.
  • מדידה מדויקת של תוצרת גמורה: הפתרון מאפשר מדידה מדויקת של התוצרת הגמורה, מה שמוביל לשיפור ביעילות הייצור ובאיכות המוצרים.

עוד פרויקט מוצלח שקבוצת מאגמא תכננה ויישמה בשטח.

אסף גולן

מהנדס אלקטרוניקה ומחשבים, מנהל חטיבת הבקרה והפרויקטים במאגמא , בעל ניסיון של מעל 20 שנה בביצוע וניהול פרויקטים מולטי -דיסציפלינריים בתעשיות שונות. הוביל עשרות פרויקטים מורכבים, כולל הטמעת מערכות בקרה ואוטומציה מתקדמות.

על המכון ליצור מתקדם והקשר המיוחד עם קבוצת מאגמא

המכון לייצור מתקדם הוא יוזמה של משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי, שנועדה לסייע לתעשייה הישראלית להטמיע טכנולוגיות מתקדמות ולהגדיל את הפריון של מפעלים יצרניים. המכון מופעל על ידי חברת "מרכז הגליל לחדשנות וייצור מתקדם בישראל בע"מ", שהיא בבעלות משותפת של המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, קבוצת Tefen וחברת ESI קומטיגו. תפעולו של המכון ממומן על ידי הממשלה, ובעיקר על ידי משרד הכלכלה, כדי להבטיח תמיכה וסבסוד עבור המפעלים המתקדמים.

המכון פועל בשיתוף פעולה עם מדענים, חוקרים, סטודנטים מהמכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה וחברות הנדסה, ומספק פתרונות טכנולוגיים ב סביבת התעשייה 4.0 והמפעל החכם בתחומים כמו שיפור קווי יצור, רובוטיקה,DATA BIG ,IIOT ומערכות מידע. למכון יש רשת שיתופי פעולה בינלאומית המעניקה למפעלים בישראל יתרון אסטרטגי באמצעות גישה למקורות מידע ויעוץ מגופים בינלאומיים מהשורה הראשונה. המכון שם דגש על פיתוח תרבות ארגונית תומכת מצוינות והגדרת יעדים ומדדי KPI בייצור. המנכ"לית הנוכחית של המכון היא מירב גרוסמן, בעלת ניסיון רב שנים בהובלת פרויקטים בתעשייה היצרנית ובטרנספורמציה דיגיטלית.

הקשר עם קבוצת מאגמא

קבוצת מאגמא היא אחת מהחברות המובילות בשיתוף פעולה עם המכון לייצור מתקדם, כשהיא מספקת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים בתחום מערכות מידע ובקרה לתעשייה. במסגרת הקשר בין המכון למאגמא, מאגמא מספקת את הידע הטכני והטכנולוגי הנדרש להטמעת מערכות בקרה ומערכות מידע וניהול ייצור מתקדמות (MES )במפעלי תעשייה שונים. שיתוף הפעולה בין המכון למאגמא מקדם את החדשנות בתעשייה הישראלית באמצעות הכנסת טכנולוגיות מתקדמות ושיטות עבודה חדשניות, מתוך מטרה לשפר את היעילות והאמינות של תהליכי הייצור.

 

שתף
Email
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Print

פייסבוק

מאמרים נוספים

צרו קשר

    [textarea YourMessage placeholder תוכן פנייה"]

    צרו קשר